torsdag 15 december 2011

Workshop lera - ljud 1/12 -11

Äntligen lite praktiska övningar! Det kändes härligt att göra lite med händer, fötter , kropp och knopp !
Fram tills nu har vi ju lyssnat och tagit till oss mycket ny kunskap av många fantastiska föreläsare, det här blev lite som att lära känna "atelieristamedlemmarna" mer personligt.
Det skrattades, tisslades och experimenterades för fullt. Vi började med kontaktövning genom att ge varandra massage, mycket bra för trötta kroppar!, efter det skakade vi riktigt loss i några svettiga härm- och hoppövningar.Efter det delades vi upp i par för att "leta efter ljud" som skulle användas i vår lerövning. Alla smög omkring runt i rummet för att komma överens om ett ljud att presentera.
Lerhinken ställdes mitt i centrum, paren fick tre minuter på sig att ljuda och vi andra tog en lerklump och försökte med blundna ögon forma klumpen efter de olika ljuden. Jag har jobbat mycket med lera , men detta var en helt ny upplevelse ! Spännande att helt släppa tänket på att det ska bli något, bara använda hörseln och   känselsinnet till att forma leran.



  
Efter ljud-lera uppgiften fick vi gå ihop par-par och diskutera oss fram till att sammanställa våra figurer till en enda figur. Plötligt fick våra "blinda " lerklumpar en ny dimension, figurerna  fick ett nytt liv !Att skapa något tillsammans, fundera, pröva nya vinklar, lyssna på varandra, komma överens, till slut ta ett gemensamt beslut där demokrati och lyhördhet finner sin plats kändes härligt !

Detta blev resultatet av vår sammanställning av blunda-ljud- lera -uppgift :       

  

Vår tolkning av sammanfogningen blev ett korallrev! Vackert, med många läskiga havsvarelser som är på jakt efter något ?!. Slutligen satte vi ihop alla gruppers verk till en enda lång cirkel.
Det här är ett jättebra sätt att få en närmare sammanhållning i utbildningen, bra att ha mer workshop med praktiska övningar i början av terminen !
  Tack för en trevlig kväll !

1 kommentar:

  1. Vad bra din blogg blev, och fina bilder fick du in också. Hoppas du får en skön Julhelg, Katarina. Vi ses nästa år. Kram ..... Christel

    SvaraRadera