onsdag 14 december 2011

Basgruppträff hos Eva på hällskriftsgatan 20 okt -11

Nästa gruppträff blir hos Eva som arbetar i provisoriska lokaler under tiden de bygger ny reggioinpirerat hus på Hällskriftsgatan.
Vi börjar med diskussion om atelieristans roll, att det är viktigt med utmanande frågor, och hela tiden se till att fånga barnens intressen med hjälp av en inspirerande och kreativ miljö!.Att hela tiden vara lyhörd för olika förändringar och barnens frågor och förundran övdukater det som de fundera på. Det är viktigt med dokumentation och reflektion tillsammans med både barnen och de vuxna ,kunna reflektera med pedagogerna och knyta an till de olika teorierna, läroplanen m m och därifrån skapa nya utmaningar.Atelieristans roll kan också vara att hjälpa till med att få in estetiken i inredningen och tillsammans med de övriga skapa en inbjudande, utforskande och spännande miljö.
Vi fortsätter med Evas dukade torrpastellbord, där vi testar på att måla på olika färgpapper med både fingrar och andra material , med härliga resultat! För några var torrpastell ett nytt material att arbeta med, som väckte lusten att testa i sin egen verksamhet.


 

Efter pastellmålningen gick vi över till att arbeta med tapetklister och tidningsremsor,papier-mache, men här visar Eva en annan teknik man kan göra genom att forma papper och klister om vart annat. Genom att bygga på till en massa kan man skapa olika figurer och former. Det påminner en del om att arbeta med lera. Linda var lite avvaktande till en början för materialet är ganska geggigt och söligt och det var ett nytt sätt att arbeta på! Avslutningsvis kan man täcka sin "figur" med färgat silkespapper eller när det torkat måla med e.x flaskfärg.
Besöken hos varandra har varit inpirerande och roliga då vi har kunnat testa på lite olika material och tekniker, och vi delar med oss av våra olika kompetenser, det blir ett bra komplement till utbildningen! 
Tack Eva för besöket.    


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar